Over Stichting GeefGratis

Ons verhaal

Stichting GeefGratis is 4 juli 2001 gestart met het aanbieden van gratis internet diensten aan goede doelen in Nederland en het behartigen van donateursbelangen. De initiatiefnemers zagen op dat moment teveel goede doelen portals op internet ontstaan die allemaal abonnementskosten vroegen aan de goede doelen. Stichting GeefGratis was en is nog steeds van mening dat goede doelen zo min mogelijk met kosten geconfronteerd moeten worden. Zeker niet als het over portal websites gaat die algemene informatie over goede doelen geven. Deze behoren gratis in gebruik te zijn. Echter was dit niet alles.

De initiatiefnemers zagen tevens dat er hoge vaste bedragen betaald moesten worden door goede doelen om gebruik te mogen maken van online donatiemodules. Particulieren, net zoals de initiatiefnemers van Stichting GeefGratis, denken via deze donatiemodules te doneren aan de goede doelen, echter gaat dit geld volledig op aan de voorgenoemde dienst of internet portal. Daarnaast geldt dat particulieren vaak hun volledige NAW-gegevens tijdens het doneren moeten doorgeven waarbij geldt dat ze privacygevoelige informatie moeten delen alvorens ze kunnen doneren.

Mede hierdoor heeft Stichting GeefGratis besloten gratis internet diensten te ontwikkelen die ieder goed doel, klein of groot moet kunnen gebruiken en waarbij de donateursbelangen behartigd worden zodat zij anoniem kunnen doneren of zelf kunnen bepalen wat er met hun privacygevoelige informatie gedaan mag worden. We zijn hier sinds 2003 prima in geslaagd. Sinds de start in 2003 geldt dat ieder goed doel in Nederland gebruik kan maken van een gratis te gebruiken online donatiemodule via diverse online oplossingen waarmee er via de individuele website donaties ontvangen kunnen worden zonder dat het goede doel hierbij te maken krijgt van vast terugkerende abonnementskosten.

Stichting GeefGratis heeft meer dan 100 miljoen euro bijgedragen aan de goede doelen wereld in Nederland door sinds 2008 goede doelen kosten te laten besparen via het Techsoup.nl IT-donatieprogramma en via Geef.nl, een donatieplatform waarop iedereen geld kan inzamelen voor zichzelf, een ander of goed doel.

De medewerkers

Jordan van Bergen

Functie: Algemeen Directeur, bezoldigd medewerker
Studie: HEAO-BE
Beroep: Internet adviseur / Webdesigner
Email:
jordan@geefgratis.nl

Het (onbezoldigd) bestuur

Marko van Bergen, voorzitter

Functie: vrijwilliger
Studie: KUB-BE / RBA
Email:
marko@geefgratis.nl

In het dagelijkse leven: La Giravolta is de naam van ons bedrijf in le Marche, een prachtige streek in het midden van Italie. Hier verhuren wij vanaf voorjaar 2010 vakantie-appartementen en een grote ruimte, geschikt voor verschillende doeleinden, www.lagiravolta.eu

Nadia Poulou

Functie: Secretaris, vrijwilliger
Studie: M.Sc. Electrical Engineering and Computer Technology
Beroep: Technical Product Manager
Email:
nadia@geefgratis.nl

Joost Derks

Functie: Penningmeester, vrijwilliger
Email:
joost@geefgratis.nl

De vrijwilligers

?

Wil jij vrijwilliger worden bij Geef.nl en ons helpen?
Stuur E-mail naar:
info@geefgratis.nl